neděle 21. října 2012

MUFFINY

Jedno z mých nejoblíbenějších "jídel" vůbec. Kdo byl v Anglii, tak pochopí, že jakmile je jednou ochutná, už se muffinů ve svém životě nezbaví :D!


A tak jsem se s vámi rozhodla podělit se o receptík, kdyby jste chtěli své muffinky upéct jinak, nebo s nimi teprve začít a vyzkoušet tento recept. 

INGREDIENCE (asi na 20 muffinů):
- 3 vejce
- 180 g cukru
- 600 g mouky
- půl sklenice mléka (cca)
- 1 kypřící prášek
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli 
- kakao, kousky čokolády

POSTUP:
- Nejprve si nachystejne do velké mísy smíchejte 3 vajíčka se 180g cukru - šlehejte asi 10 min. 
- Poté přidávejte postupně další ingredience, pravidelně zase promíchejte (klidně šlehání, nebo klidně už jen obyčejnou vařečkou. Doporučuji kypřící prášek zamíchat první do mouky.
- V receptu je půl sklenice mléka, ta tam bude určitě.. Jakmile vše smícháte, mělo by se těsto "skládat". To poznáte tak, že z něj vytáhnete vařečku a nepoddajně vám bude stékat.. Pokud ovšem to jde opravdu velmi stuha, mléka trošku přidejte. Ono je to ve výsledku skoro jedno :) Lžíce sem, lžíce tam :))
- Nalámejte na kusy 2 čokolády na vaření, půlku vhoďte do ostatních ingrediencí a zamíchejte, půlku si nechce na nazdobení muffinků.
- Pokud chcete, přidejte do těsta 1-2 lžíce kakaa :)


- Teď už jen stačí po kouskách dávat těsto do formiček (nechejte asi půl centimetru okraj a nezapomeťe předtím vymazat formičky troškou oleje, aby se vám nepřipekli! :)), nebo můžete plnit těstem papírové košíčky, které poskládáte na plech :).
- Dejte plech s formičkou do vyhřáté trouby na 160°C.
- Po půl hodině by měli být hotoví, zkuste dřevěnou nebo špízovou špejlí do nich píchnout - pokud se těsto na špejli lepí - ještě potřebuje dopéct.. špejle by měla snadno projet tam a zpátky a nezanechat na sobě žádné stopy.

TADÁ!!! :))) 

2 komentáře: